Posts

Showing posts from 2016

hurts.

assalamualaikum. hi. im back gais. ya, awkward sikit sebab dah lama tak menulis. aku menulis bila aku kecewa abt something or i have something that i cant describe with my words so i write.
im abt stress with my self. feeling unwanted and want go far away from them. i dont know what to say but they dont even understand. i dont like they bother with what i do. 
if they really want me to change. they stay. they show me whats wrong.
im hurts babe.  really. with everything and everyone.

habis matrik daaa !

assalamualaikum. hi guys. apa khabar korang ? aku baik baik je kat sini. lama jugak aku tak update lepas aku habis matrikulasi. batch baru pun dah masuk. result final? Alhamdulillah. lepas target aku. Insha Allah, jika masih ada peluang aku akan smabung belajar lagi untuk improve aku punya skills.
alhamdulillah. aku dah mula kerja kat 7Eleven. everything okay, just sometimes aku koyak sikit sebab ayat deep orang kat aku. tak apa , kita mana boleh sama kan starting point kita dengan orang. just ingat, jangan pernah tinggi diri atau sombong. kalau ada pun dalam diri tu sifat semula jadi dimata orang kita ni berlagak, lawan balik perasaan kita and try to be friendly :)
just because im easily fall in love with a guy. i found something that make me think before fall in love with someone. if that guy not good enough, can't pray 5 times a day i have to think if i want my childrens be like him? okay no. aku pun tunggang terbalik lepastu nak depend dengan someone yang tunggang terbalik ju…

kelab pendidikan luar di matrikulasi.

Assalamualaikum.dah sudah pertengahan semester dua di matrikulasi dan alhamdulillah aku still boleh survive dalam kelompok yang pandai. even sebenarnya aku ni takla pandai mana pun. macam cikgu aku cakap " mana ada orang pandai dalam dunia ni. rajin dengan tak rajin je."

semester dua ni, aku ada subjek koko. jadi untuk koko aku pilih kelab pendidikan luar @ rekreasi. dalam kelab ni banyak juga aku belajar. bukan setakat teori tapi untuk keyakinan diri juga. macam hari ni, kelab aku buat flying fox. walaupun ada sikit kemalangan tapi aku still proud of myself.

aktiviti hujung minggu ni, kelab aku ada pi pantai keracut. aku dengar nama pantai keracut tu, aku just rilek ja sebab pantai kan. ingat nak have fun sikit daripada penat study. pastu semalam ada meeting, aku dengar cikgu cerita jalan yang akan kami lalui. 2 jam setengah saja jalan pi pantai. hasrat aku nak pi pun macam pudar tak pudar ja.

member aku sorang dah left group dah. pastu aku decide untuk pi ja. aku dah penat…