Posts

Showing posts from October, 2015

Rasa

Apa yang aku rasa terharap mereka,Adalah apa yang orang lain tak terfikir apa yang aku rasa 😏

musafir.

untuk aku-- yang masih mencari apa yang aku perlu, masih keliru apa tujuan aku kat sini.
sedarlah.  kau kat sini sebagai musafir.  musafir dahaga ilmu. kutip ilmu dimana sahaja.
satu hari nanti. aku nak buktikan kat orang aku boleh berjaya hidup dalam mereka yang bijak pandai!

final exam. gentar.

assalamualaikum. hai.

lama juga blog ni menyepi kan. hmm. mungkin sebab sibuk study. *puih* sebenarnya aku dah 3 hari exam final semester 1, hari ni last for this week. tunggu next week untuk 2 killer paper lagi -- ekonomi & akaun. goodluck untuk diri sendiri!
sebenarnya, masa aku jawab exam 3 hari ni banyak aku muhasabah diri balik. eh? orang jawab exam ko ada masa bermuhasabah pulak kan ?! haha. aku tak boleh jawab paper math dengan business. betapa aku kecewanya dengan diri aku sendiri masa dalam exam yang orang lain sibuk duk jawab exam, aku duk termenung memikir masa depan. well~ matrik fast track, aku ni jenis slow track. tak ngam - tak sepadan. macam kalau kapel pun putus siap bunuh diri sorang tu. eh? macam tak kaitan je cerita ni kan?
masa exam tu-- aku fikir, kalau aku kena berhenti sebab pointer aku ni tak menepati piawaian. apa aku nak buat kat luar sana? macam mana aku nak hadapi mak ayah aku? macam mana aku nak jawab dengan ayah aku? macam mana aku nak hadapi kekecewa…