Posts

Showing posts from May, 2015

Jenis aku tak pandai. Tapi ade yang motivate aku untuk berjaya :)

Ramai kawan kawan aku fikir yang aku  "dia ni memang pandai sebab tu dapat result mcm tu" deme tak tahu aku nangeh tiap malam lepas result upsr dengan pmr aku tak cemerlang. Ditambah lagi dengan soalan bertubi tubi dari ayah yang mengharap aku cemerlang. 
Jenis aku. Biar kerja tu aku sendiri yang nak buat. Macam mak aku suruh aku kemas bilik. Aku akan dengar lagu dan buat tak dengar tapi bila mak aku dah pergi kerja aku akan pelan pelan kemas bilik. Ini style mak aku. Aku baru perasan masa hari tu mak aku cerita waktu kecik dia macam tu. Hahaha. Aku tak suka disuruh.
Jadii, bila ayah aku marah aku kerja sebelum lesen kereta settle. Itu akan motivate aku untuk ambil lesen tanpa repeat dan alhamdulillah aku berjaya. Ayah aku siap cakap kat ayah kawan aku yang aku degil sebab tak ikut kata. So, aku bagi lulus itu lesen satu kali dan takde apa yang ayah aku boleh kata aku tak boleh buat kerja itu dan ini . Hahaha ini aku.
Dan yang motivate aku untuk study hard sama jugak ayah aku. …

Matriks perlis? 2 days more!!

Assalamualaikum. Haii.
Now aku tunggu lagi 2 hari untuk pergi ke matrikulasi perlis yang sebelum aku spm aku idamkan nak masuk matrik. Tapi bila dah dpt aku rasa macam taknak pergi woi. 
Aku buat research sebanyak mungkin sebab aku takut dan malas . Haha. Tapi try hard untuk chill dan kuatkan diri untuk pergi ke matrik perlis. Hoho. 
KOMSAS SITI KHADIJAH T3.10
Jadi dengan panduan yang dia dah bagi masa aku daftar online aku baru tahu aku dapat bilik tingkat 3?!!! Hahaha. Aku harap lemak lemak akan terbakar dengan cara ini. Kebetulan masa aku tgh buat research psl blok bilik aku ni ade sorang ex matrik yg sememangnya dulu bilik sama dgn bilik apa aku dpt ni. Aku pun leka lah baca story dia. Kata dia bilik ni boleh muatkan 6 orang.
Baca je boleh muat 6 orang aku pun mcm gelabah sikit. Kalau ade katil double decker cemana? Kalau aku dpt atas ? Haaaa mahu mati terkejut orang bawah kalau tetibe katil runtuh. Hahahaha. 
Hope semua berjalan lancar. And aku harap aku dah ready dgn matrik life yang e…

Bakal pelajar matriks :)

Image
Assalamualaikum. Okay lagi 5 hari nak pergi matriks. Cuba teka aku dapat matriks mana?? Jauhhhh sangat k. Matrikulasi perlis! Okay dah boleh risau homesick!! Mujur lah dapat satu matriks dengan 2 orang sahabt aku.
alhamdulillah dah siap persediaan. Cuma ade sikit skkit brang belum beli. Nervous nak kenal orang baru. Takut pun ada. Buat research sebabyak mungkin pasal dorm, kedai dalam tu, bangunan, dan pengalaman sesiapa yang pernah belajar kat matriks.
Jenis aku tak pernah berjauh dengan mak ayah. Itu yang hmm berat sikit hati nak pi. Jenis bukan sekolah asrama. Plkn dapat tapi dia pi tangguh so tak merasa jauh lagi dgn mak ayah. Abang abang aku takpa la . Deme lelaki. Sorang kawan pahang , sorang kat melaka.
Aku ni nampak ja brutal tapi adeyy lemah sikit bab jauh dgn mak ni. Kawan aku cakap , aku takleh tunjuk kat depa aku berat hati nak pi, jakgi deme pun sedih and risau.
InsyaAllah aku mampu buat dan lalui semua ni. Aku pergi. Aku nak belajar,  belajar untuk hidup. Belajar kerana Alla…