Posts

Showing posts from September, 2014

seorang.

hi

dalam hidup hang. tak boleh berharap pada sesiapa pun. semua kau kena sorang. jangan percaya pada sesiapa pun. at the end kau kena cari tempat yang kau tak kenal sesiapa pun dan kau sorang.


terbang tinggi.

hi.

terbang tinggi.

kadang kadang kita mencari jauh dan luas padahal jawapan nya dekat disisi. kita boleh mengejar kehendak kita tapi kita tak seharusnya mencari kesalahan atau memelilih kesenangan hidup masing masing semata mata. walau apa apa pun kelemahan kita, tak terlambat untuk kita memperbetulkan kesalahan kita.

terbang. terbang tinggi walau tanah di kaki kan ku cari langit.
terbang. terbang tinggi awan. biru menanti bersama pelangi.

Ex dah ade makwe.

Hi. Malam suram. Katil lapik merah itu aku rebahkan badan. Penat seharian dengan dunia ini mungkin. Ke sana ke mari. Dan akhir waktu, masih di sini. Ipoh bumi tercinta. Macam macam lelaki jumpa. Pengajaran tentang cinta memang banyak. Tapi tak pernah menyerikkan diri. Jiwa dah mati tapi masih hendak di tikam tikam. Kesian. Jufri. Pakwe aku masa form 2 dah ada awek baru. Bahagia dah dia. dia pernah ada dalam cerita hidup aku paling indah selama 2 tahun. Takpe. Bukan jodoh mungkin. Moga sampai mendirikan rumah tangga. Ameen.Aku. Bahagia juga. Keluarga. Sahabat. Pakwe? Haha. Ada la juga. Tapi tak tahu sama ada mahu serius atau tidak. Si dia jauh. Jauh betul. Kalau ada jodoh, ada lah.

dapat plkn.

assalamualaikum. hi.

EnamSeptemberEmpatBelas.
percaya atau tak. aku dapat plkn. oh my God. rasa tak percaya. rasa happy. sebab masa form 3 aku mohon sekolah teknik tapi tak dapat. dan pkln aku tak mohon tapi dapat. hahaha. okay actually aku memang suka pun dapat tapi bajet tak suka. antara lapan sahabt aku, dua orang je dapat. aku dengan arina. penempatan kitaorang tak tahu kat mana lagi. nervous cuak semua ada. ye lah, 3 bulan kot. lama. asrama pun aku tak pernah masuk selama tu. teruja tu memang ada.

now, tengah trial. jahanam semua. tak skor langsung. down juga. sebab bajet impian tinggi. haritu sebelum exam, cikgu ade ubah tempat semua pelajar dalam kelas aku. kementerian suruh. duduk macam budak tadika. duduk depan kawan sendiri. 4 meja gabung. aku dipisahkan dengan kawan kawan melayu aku. kat meja aku kiri kanan cina. depan india dan sorang melayu perempuan yang aku tak rapat sangat. tetibe cina sebelah aku ajak aku jadi nurse. dia punya cerita buat aku teruja betul. dia cerita …