Posts

Showing posts from August, 2012

19 Ogos 2012 :)

Image
Today is raya. Selamat hari raya ,maaf zahir dan batin :)
Tema tahun ni coklat sama macam tahun lepas. tahun ni beraya ketiadaan mak dan ayah sebab mak kerja dan ayah pula sibuk. Alhamdulillah ,gua ada abg-2 untuk menjaga gua yang comel ni .hihi. Sembahyang raya dekat sini pukul 9:30 , lambat sgt . lepas je sembahyang kami bersalaman macam biasa rutin setiap raya .And then bergambar :)
Gua beraya ikut sedara mara gua . Alhamdulillah rezeki gua dpt duit raya banyak .Nasib gua sekolah lagi , kalau dah tua mana nak dpt duit raya byk ni.hari ni banyak gila gua makan habis semua diet gua lebuh ~ Tapi takpe , insyaAllah tak kemana :)
Biasalah bila raya kemana pun pergi mesti nampak lelaki pakai baju melayu .And ofcourse aku teringat "dia".ye dia yang dulu tu. Gua cuba .... bukan gua tak cuba... tapi ingatan gua kuat sgt pasal dia. Walaupun gua tahu dia dah bahgia dgn awek dia .mungkin korang ingt aku terhegeh-hegeh kat mamat tu kan.Sebenarnya gua tak mintak jadi macam ni... tapi aku …

16 Ogos 2012

Image
Ya Allah , Tunjukkanlah jalan seandainya aku hilang.
Semalam aku kelukaan, Kecewa kehampaan, Mencalar ketabahan, Impian seringku harapkan menjadi kenyataan Namun tak kesampaian,

Allah… Inginku hentikan langkah ini Bagaikan tak mampu untuk ku bertahan Semangat tenggelam lemah daya, Haruskah aku mengelamun jiwa Ku berbisik inilah dugaan.

Hidup adalah ujian. Maka, jangan letih, jangan mengeluh. Jangan pernah terfikir untuk berputus asa. Ujian itu sekolah kehidupan. Sekali tersungkur bukan bermakna kita diciptakan untuk tersungkur selama-lamanya. 
Tetapi, biarlah sekali itu cukup untuk memberikan kita satu pengajaran yang benar-benar terkesan dalam diri dan hati kita. Sekali kita kecewa bukan bermakna kita kecewa selama-lamanya. Cukuplah kecewa yang sekali itu dan tukarkanlah ia menjadi sebuah kegembiraan suatu hari nanti. 

Allah…
Pimpini diriku,
Untuk bangkit semula meneruskan langkah perjuangan ini
Cekalkan hati dan semangatku
Kurniakan ketabahan........
Agar mimpi jadi nyata..
padaMu ku meminta

Dan…

13 Ogos 2012.

Image
13 Ogos 2012. Hari demi hari yang aku lalui dengan keriangan yang sentiasa terpancar di wajah .Sekarang ni masa belajar bukan bercinta ye zimah.Jangan install lagi software cinta dengan yang bukan mahram sebab nanti software tu akan corrupted dan ada virus.Karang bila install awal-awal, macam-macam virus ada. So kena ada antivirus that is IMAN antivirus ;)
Tapi... 
Soal hati memang paling payah nak jaga. Kalau kau tak kuat, memang kau boleh jatuh. Even kau berkopiah, berjubah, bertudung labuh. Possible je. Sebenarnya bila ada feeling macam tu, aku sendiri rasa tak sedap. Ye aku tahu, memang best tapi ia tetap tak best kalau benda tu kita teragungkan terlebih dahulu daripada cinta Allah. Series, macam berdosa pulak. 
Ini bermaksud, bila kau dah jatuh cinta dengan someone, makin kuat kau kena jaga hati kau sendiri dari terjebak mengingatinya. Bukan halal lagi kau nak contact-contact. Bukan boleh kau nak text sesuka hati. Selagi mana kamu belum lagi diijabkabulkan, selagi itulah kita kena k…

Rindu sebenarnya :)

Image
10 Ogos 2012. Aku pegi majlis berbuka di sekolah , Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Percubaan PMR pula, boleh tahan lah keputusannya.Cukup-cukup makan dan minum sikit. hehe.Dah nak raya , tak sabarnya. Boleh berkumpul ahli keluarga lepastu bergambar reramai .
Awak.awak sihat? :)
Rupanya macam ni payahnye rasa nak lupakan seseorang yang dah sentuh hati kita lepas tu dia blah mcm tu je. dah nak dekt 8 bulan aku cuba. Aku tunggu dengan penuh sabar.Tapi hampa , tiada sebarang kesan .Mungkin benar, awak tak buta mata tapi awak buta hati. 
As they wish before, IF time can be restart ..But IF is still IF. Dua tahun dan akhirnya baru aku tahu yang api dan api takkan mungkin bersama .Tidak mengapa , aku pasti ade sang air yang mampu menawan hati ini suatu hari nanti .Masih terkenang perbuatan awak dekat saya. Duakali hati ni rasa macam berhenti berdegup untuk DUA kali! Tapi..... ‎" aku percaya Dia ada alasan yang hebat untuk setiap perkara yang berlaku . dan aku percaya juga setia…